ערב יום הזיכרון התשפ"ד – סיפורו של צבי קליר
ערב יום הזיכרון התשפ"ד – סיפורו של צבי קליר
"הבית הזה מוקדש לטיפוחם של אותם הערכים הרוחניים אשר נתנו לנוער ישראל עוז ותעצומות נפש במסרו נפשו על תקומתה של מדינת ישראל."
(מתוך שלט ההנצחה בכניסה לבית הספר)
בעוד פחות מחודש ימלאו 76 שנה לנפילתו של צבי קליר אשר לזכרו הוקם "בית צבי".
צבי נולד ב-2/8/1930 בעיר צ'רנוביץ ברומניה ועלה עם הוריו ארצה בשנת 1934.
את חינוכו קיבל בארץ, וברמת גן, מקום מגוריו, סיים את לימודיו בתיכון "אהל-שם". צבי היה אחד מעמודי התווך של חיי החברה והתרבות, חבר ועד- התלמידים וממייסדי עיתון התלמידים "ניבנו". כן היה חבר סניף "הצופים" ברמת גן ואחד הפעילים בו.
עם סיומו את בחינות-הבגרות בפרוץ מלחמת-העצמאות עוד טרם מלאו לו 18 שנים התגייס מיד עם קבוצת חבריו ועבר את תחילת אימוניו בקבוצת שילר. מכאן נשלח לחטיבת הנגב של הפלמ"ח ושירת ברוחמה, דורות וניר עם.
צבי השתתף בכמה וכמה פעולות והאחרונה היתה מבצע "פלשת" - ההתקפה על הטור המצרי באשדוד - כשגדודו תקף את חלקו הדרומי של המערך. הכוח התוקף נתקל באש כבדה של האויב ונאלץ לסגת. בקרב זה נפל, ביום כ"ה באייר תש"ח (3.6.1948), בשעה שחיפה עם כיתתו על נסיגת מחלקתו לאור היום העולה.
הרמטכ"ל דאז, יעקב דורי, כתב להורים: "...מבלי להכירכם אישית את ביתכם הנני בטוח כי את סגולותיו הנעלות כמדריך, כלוחם וכנער עברי הוא ספג בביתכם. נערים כמוהו ובתים כביתכם, הביאו את גאולת העם".
גופתו נמצאה ביום 7.11.1949 והובאה למנוחת-עולמים בקבר-אחים, עם גופות שמונה מחבריו שנפלו עימו, בבית-הקברות הצבאי בנחלת יצחק.
לזכרו הקימו הוריו את "בית צבי" (הבנין נחנך ב-2/8/1950) ששימש לפעילות תרבות לנוער ולמבוגרים: אולם מופעים, חדר עיון וספריה, חוגים להתעמלות, מחול, שחמט ועוד.
מתחילת שנת 1961 פועל במבנה ביה"ס למשחק.
עוד על סיפורו של צבי קליר ו"בית צבי" בקישור - http://ramat-gan-municipality.blogspot.co.il/2014/04/blog-post_29.html